page.php
template-parts/content.php

Drone industrieën

sectorgebonden drone oplossingen

Benieuwd welke drones u best koopt of huurt binnen uw sector en waarvoor u deze best inzet? Maak dan kennis met de sectorgebonden voordelen en talrijke toepassingsgebieden van drones binnen de bedrijfswereld. Zo krijgt u een overzicht van de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Ziet u het liever concreter? Als uw turnkey drone solutions experten stippelen we samen met u de Droprise DBA® of Drone Blueprint Analyse uit. Zo krijgt u een drone-oplossing van A tot Z op maat van uw bedrijf.

Milieu

De toepassing van drones bij milieubehoud en milieumonitoring rijkt steeds verder. Zowel rivieren, waternetwerken, natuurreservaten, kustgebieden en bossen genieten van de talrijke opportuniteiten die drones bieden. Van omgevingsmapping en -surveying tot kusterosietracking, glaciale modellering, populatiebeoordeling, soortenidentificatie en klimaatvoorspellingen.

Landbouw

Landbouwdrones onthullen snel en overzichtelijk gekende problemen en uitdagingen binnen de landbouw, serreteelt, fruitbouw, tuinbouw en meer. Via multispectrale beelden tonen ze u verschillen die het blote oog moeilijk onderscheidt. Zo grijpt u preventief in en optimaliseert u uw gewasbeheer. Het resultaat? Een verhoogde productie en minder verlies.

Bouw

Architecten, aannemers en bouwfirma’s genieten via drones van talrijke intelligente mogelijkheden zoals digitale workflows, meetstaten en verbeterd projectbeheer. Vluchtplannings- en 3D-modelleringssoftware geven een uitgebreid begrip van de site en zorgen voor een vlot ontwerpproces. Bovendien verhoogt het gebruik van drones de veiligheid op de site. Denk maar aan het digitaliseren van bouwinspecties.

Industrie, Technologie & Logistiek

Drones bieden talrijke toepassingen in de industrie. Zo geniet u van cycle counting, snelle track and trace opdrachten op bedrijventerreinen en andere toepassingen. Maar ook verschillende wharehousing applicaties gebruiken drones als essentieel onderdeel. In de logistieke wereld speelt de drone een efficiënte rol bij het overbruggen van “the last mile”.

Veiligheid & beveiliging

Zowel bedrijven, overheden, ordediensten als brandweerdiensten maken steeds meer gebruik van drones voor veiligheid en bewakingstoepassingen. Denk maar aan search-and-rescue, structuurbranden, bosbrandbestrijding en HAZMAT-respons. Drones bieden hier een geavanceerde, gebruiksvriendelijke, goedkope en efficiënte oplossing voor de het bewaken van de openbare veiligheid.

Energie

Van windparken, kerncentrales tot zonneparken, elke factor binnen de energiesector heeft baat bij het gebruik van drones. Wat zijn dan de concrete voordelen van drones voor de energiesector? Drone operaties geven u een optimale efficiëntie, veiligheid en toegankelijkheid. Ook voor zeer kleine of moeilijk bereikbare plaatsen. Ideaal voor economisch verantwoorde inspecties.

Infrastructuur

Drones brengen enorm veel voordelen bij het onderhoud van wegen, spoorwegen, bruggen, leidingen en andere belangrijke infrastructuur. Drones verhogen hierbij namelijk de efficiëntie en optimaliseren de processen door toepassing van drone inspecties, 3D-opmetingen, mapping, noem maar op. Bovendien verhogen drones de veiligheid. Ze verminderen operationele onderbrekingen en ze verlagen de algemene onderhoudskosten.

Audiovisueel & Media

De derde dimensie brengt de boeiende wereld van media, fotografie en cinema een enorm spectrum aan nieuwe mogelijkheden. Het creatief gebruik van drones levert unieke beelden op. Denk maar aan spectaculaire luchtbeelden. Uw drone bereikt plaatsen en maakt shots die voordien moeilijk in te beelden waren. Dit alles eenvoudig en veilig in gebruik, en aan lagere productiekosten.

Inspectie

Drones spelen binnen elke sector een belangrijke rol bij inspectiedoeleinden. Ze bieden namelijk een snelle en goedkope oplossing voor de gedetailleerde inspectie van kleine ruimtes, heel grote sites en moeilijk toegankelijke plaatsen. Speciaal aangepaste drone modellen met de juiste payloads vormen een uiterst efficiënt, besparend en veilige tool voor de controle van uw processen.

Mapping en surveying

Mapping en surveying verbeteren de efficiëntie van uw workflows. Mapping brengt namelijk uw bedrijfsprocessen, uw sites en uw omgeving in kaart. Zo speelt u proactief in op de nu zichtbare kansen en bedreigingen. Surveying drones verzamelen snel en veilig gegevens met een uitstekende positionele nauwkeurigheid.
Droprise heeft een uitstekende visie in de ontwikkeling van de professionele toepassingen in de Drone-wereld. De ervaring van Kristof inzake de uitwerking en oplossing van specifieke cases maken samen met de ervaring van Ludovic als manager het leidend team professioneel en accuraat inspelend op de vraag van klanten.

Guy Meyvaert - DFM architectural office

roadmap naar drone integratie in uw bedrijf

Nieuw in de dronewereld? Via het opstellen van een Drone Blueprint Analysis krijgt u professionele begeleiding in de essentiële bouwstenen van uw succesvolle drone operaties.

uw experten

We bieden u met plezier onze jarenlange ervaring, diepgaande expertise en sterk ecosysteem aan. Het doel? Uw drone operaties tot een succes maken.

Your eyes in the sky

Huur onze drone fleet

Drones of payloads huren? Bij Droprise beschikt u over een drone vloot met een breed toepassingsgebied in de dronesector. U huurt het state-of-the-art materiaal eenvoudig met of zonder operationeel team.