single-post.php
template-parts/content-single.php

Haviq

Efficiëntie en veiligheid zijn sleutelelementen van de activiteiten van Haviq die bestaan ​​uit binnen- en buiteninspecties. In deze habitat verblijft Droprise als een keystone-leverancier voor Haviq. Met kennis van de behoeften en het proactief ondernemen van de vereiste acties, behoudt Droprise een betrouwbare positie. 

Lieve Van Gijsel, Unit Manager bij Haviq, een joint venture die is voortgekomen uit Aetos Drones en Trinova, staat met Droprise in contact als betrouwbaar aanspreekpunt voor het aanleveren van drones. Haviq is actief onder de kapstok van Groep Maes, een technologie gedreven bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatieve oplossingen voor hoogte gerelateerde jobs. 

“De reden dat we succesvol zijn in wat we doen, is vooral omdat we kiezen voor indoor inspecties. De indoor vluchtoperaties brachten ons naar de olie-, gas- en petrochemische industrie. De toekomst kreeg vorm in deze omgeving waar risicobeoordeling cruciaal is voor efficiënte drone-inspecties. Aetos Drones was een early adopter van het Flyability Elios 1-product. Momenteel zijn er verschillende Elios 2 vliegtuigen in dienst.” aldus Lieve.  

“De Elios 2 is zeer geschikt voor inspectie van tanks, ovens, schoorstenen en rioleringen. Vooral zijn laser meetapparatuur en afstandsvergrendelingapparatuur, maar ook de oblique lighting mogelijkheid maken deze unit tot een zeer krachtig hulpmiddel voor lasinspecties. Sommige tanks hebben meer dan 2000 meter lasnaad om te inspecteren. Haviq biedt hier een grondige voorbereiding en een bekwaam team dat het vluchtplan zorgvuldig uitvoert, wat leidt tot een beknopt gedocumenteerd rapport.” 
 

Efficiëntie en veiligheid zijn sleutelelementen van de activiteiten van Haviq die bestaan ​​uit binnen- en buiteninspecties. In deze habitat verblijft Droprise als een keystone-leverancier voor Haviq. Met kennis van de behoeften en het proactief ondernemen van de vereiste acties, behoudt Droprise een betrouwbare positie. Lieves woorden over de samenwerking: “We kunnen nu het tempo van de inspecties snel opvoeren zonder het gedoe van de administratie van buitenvluchten”. 

Haviq vertelt met trots: “In een tijdspanne van iets meer dan 4 jaar werden we de benchmark in de branche. Dankzij bedrijven als BASF konden we expertise ontwikkelen op dit gebied van de industrie. De inspectie van hun fakkelinstallaties leidde tot de interesse van de naburige bedrijven die snel de voortgang van de inspectie-efficiëntie van BASF aanpasten. De Scheldelaan werd onze home turf.” 
 

De nucleaire installaties van Tihange of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen? Respectievelijk 19.000 en 20.000 foto’s zijn gemaakt door onze drone van deze gebouwen. In minder dan 10 dagen werd het eindproduct, een gedetailleerd plan voor het bouwen van steigers voor restauratiewerk, aan de klant geleverd. Bij Haviq zijn we echt trots op deze realisaties. Ze tonen onze capaciteiten en professionaliteit. Om af te ronden met een quote van Lieve Van Gijsel: “When it is not possible, the challenge is born”.