Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

Alles wat je moet weten voordat je een ROV koopt

Bij elke grote aankoop bekijk je welke optie het best aan jouw behoeften voldoet. De aankoop van een ROV vormt hierop geen uitzondering. Met dit artikel helpen we je inzicht te krijgen in de subtiele verschillen tussen elk Deep Trekker-model en hoe die nuttig zijn voor specifieke projecten.


Wat is een ROV?

ROV’s (Remotely Operated Vehicles) zijn onderwater robotvoertuigen die gebruikt worden om de diepten van de grote watermassa’s te observeren door operatoren vanaf de wal. Onderwater ROV’s worden in diverse sectoren gebruikt. Je gebruikt ze om beelden vast te leggen tijdens inspecties in havens, om pijpinspecties uit te voeren, om onderwaterdoelen te lokaliseren, om waterstalen te nemen of om fysieke onderhouden uit te voeren. Door ROV’s te gebruiken, voer je deze taken uit zonder er dure duikers voor te moeten inschakelen.


Hoeveel zal een ROV me kosten?

ROV’s kunnen een paar duizend dollar tot miljoenen dollars kosten. Zoals vaak het geval is, betekent meer uitgeven meestal dat je meer mogelijkheden hebt. Al zijn die niet noodzakelijk beter geschikt voor de taak waarvoor je ze nodig hebt. Hoeveel een ROV je zal kosten, is dus afhankelijk van het verwachte gebruik en de kerntaakfuncties. Evalueer daarom op voorhand de meest integrale functies voor jouw project en kies vervolgens het voordeligste pakket dat aan die vereisten voldoet.

Heb je bijvoorbeeld een ROV nodig die geschikt is voor industriële omgevingen? Dan zijn er verschillende pakketten met uitbreidingen zoals USBL-, DVL-, omgevings- en sonarsensoren. Die bieden verbeterde automatiserings-, tracking-, vision- en dieptefuncties. Vraag jezelf echter af of het project in kwestie deze high-end functies nodig heeft, want er hangen hier veel hogere kosten aan vast. Om het concreet te maken: navigatiepakketten die DVL en USBL gebruiken kunnen $ 20.000 tot 100.000 meer kosten, afhankelijk van het bereik en precisie. De implementatie van sonars varieert dan weer tussen $ 6000 en $ 300.000. Eenvoudige inspecties in stilstaand water bijvoorbeeld hebben meer baat bij goedkopere basispakketten, ontworpen om snel en gemakkelijk onderwaterbeelden te krijgen.

Op afstand bediende voertuigen kan je indelen in verschillende categorieën. De ROV’s in mini- en microklasse zijn zwemmende camera’s die geweldig werken als je snelle en effectieve ogen onder water nodig hebt. Je betaalt er snel een paar duizend tot 40.000 dollar voor, afhankelijk van hoe geavanceerd het model moet zijn en de elementen die je toevoegt. ROV’s in inspectie- en observatieklasse onderscheiden zich door hun uitgebreide uitrusting zoals geavanceerde sensoren, monsternemers en gereedschappen. Hun prijzen variëren tussen $ 15.000 en $ 250.000. Tot slot heb je de Light Work Class- en Work Class-ROV’s. Die zijn uitgerust met grote kranen, (meestal) grote dieptecapaciteiten (duizenden meters) en krachtige manipulatorarmen die kunnen construeren, lassen en nog veel meer. Deze ROV’s zijn het meest geschikt voor zwaar industrieel gebruik en kosten tussen $ 250.OOO en miljoenen dollars. Ze vereisen vaak gespecialiseerde bedieningstraining, zware ondersteuningsapparatuur en schepen. 


Overwegingen bij het kiezen van een ROV

Je leest het: ROV’s zijn ongelooflijk veelzijdige toestellen die een brede waaier van taken kunnen uitvoeren. Daarom zijn er verschillende functies en extra’s die voor sommige sectoren uiterst nuttig kunnen zijn, en voor andere dan weer niet. Als een ROV bijvoorbeeld gebruikt wordt voor inspecties van opslagtanks in een gecontroleerde stilwateromgeving, heeft hij heel andere behoeften dan bij een actie van een opsporings- en reddingsteam (SAR) in open water.

Evalueer daarom welke kenmerken het belangrijkst zijn voor de dagelijkse taken in jouw sector. ROV’s kunnen uitgerust worden met extra’s zoals omgevingssensoren, diktemeters, plaatsbepalingssystemen, sonar, reinigingsgereedschap en nog veel meer. Stel vast wat nodig is voor jouw specifieke project en kies dan het meest kosteneffectieve model/pakket dat aan die behoeften voldoet.

 • Draagbaarheid

Afhankelijk van de hoeveelheid reizen of operationeel manoeuvreren, is het belangrijk om de vormfactor van een ROV te overwegen. Zo passen mini ROV’s in een enkele koffer voor vliegreizen en check je ze in als een tas. Ze zijn bovendien licht genoeg om te dragen terwijl je een ladder beklimt. Grotere ROV’s in observatie- of werkklasse mogen dan over extra functies beschikken, ze kunnen volledig onbruikbaar zijn voor afgelegen werkomgevingen.

 • ROV-besturing door stroming

Omgevingen met stilstaand water, zoals watertankinspecties, hebben weinig tot geen stroming waardoor het ideaal is voor mini ROV’s om er inspecties uit te voeren. Voor offshore of situaties met veel stroming zijn meer geavanceerde modellen van de observatieklasse vereist omdat die een betere controle bij sterke stromingen bieden. Het is echter niet alleen de grootte of het vermogen van de ROV die bepaalt of hij in stroming kan werken. Net als mensen kunnen ook ROV’s slimmer werken en niet harder door hun sensorfusie te gebruiken en hun positioneringsmogelijkheden te maximaliseren via hu intuïtieve software.

 • Helderheid van het water

Idealiter zou elke ROV een beeldvormende sonar moeten hebben. Het is een ongelooflijk nuttig instrument voor de meeste missies omdat het helpt om grote objecten te identificeren op afstanden tot 120 meter (394 ft). Bovendien verschaft het helderheid over objecten in troebel water. De realiteit is echter dat beeldvormende sonars meer dan $ 20.000 kunnen kosten en dat niet elk project of elke toepassing een sonar nodig heeft om effectief te zijn. Denken we hierbij aan helder water of afgesloten gebieden waar je gemakkelijk visuele referenties kan krijgen.

 • Diepteclassificatie

Werk je veel op diepte? Controleer dan altijd de ROV-diepteklasse voordat je er één anakoopt. Als het hoofddoel van een ROV het inspecteren of ophalen van diepzeeobjecten zoals seismische knooppunten is, moet de diepteclassificatie voldoende zijn. Deep Trekker heeft ROV’s tot 305 meter diepte en tether tot 700 meter diepte. Large Work Class ROV’s kunnen dan weer werken tot een diepte van 11.000 meter!


Kies de juiste ROV voor jouw sector

 • Aquacultuur

ROV’s worden in de aquacultuur vaak gebruikt voor net/mooring-inspecties en -onderhoud, mort duwen en het nemen van milieustalen. Eenvoudige inspecties kunnen uitgevoerd worden met een basis mini ROV set-up. Het toevoegen van USBL-positionering of koers/dieptesensoren helpen echter bij het verschaffen van locatie-informatie voor aandachtspunten. Hierdoor krijg je een robuuster inspectiesysteem. Daarnaast verkort je de duiktijden doordat je een exacte positionering van breuken of andere interessante punten voorziet. Je kan ook een grijparm voorzien voor het ophalen van objecten of voor het gebruik van instrumenten zoals netpatchkits, mortelgravers of waterkwaliteitssensoren om een opgelost zuurstofprofiel op te bouwen. Het DTG3-pakket (zie verder) en de PIVOT Smart worden vaak gebruikt als kosteneffectieve ROV-oplossing voor deze taken.

 • Infrastructuur (Civiele Techniek)

Voor inspecties van dammen, inlaten, bruggen en palen is het belangrijk om de typische helderheid van het water te kennen. Als het water relatief kalm en helder is, kan je de visuele inspectie uitvoeren met een mini ROV zoals de DTG3. Vereisen deze inspecties meer details van de structuur? Of moeten ze uitgevoerd worden in uitdagende omgevingen zoals in sterke stroming of troebel water? Dan is een krachtigere ROV met sonarfuncties de oplossing. Het DTG3-pakket of de PIVOT Expert met M3000 sonar worden hier het vaakst voor ingezet.

 • Energie

Als het om kernenergie gaat, worden interne tankinspecties vaak in helder water uitgevoerd. Vanwege de inherente potentiële gevaren hierbij, is een nauwkeurig beeld van essentieel belang. Het implementeren van zoomcamera’s van hoge kwaliteit en verbeterde 4K-camera’s zijn de sleutel tot succesvolle nucleaire inspecties. De REVOLUTION van Deep Trekker, uitgerust met een 4K-camera en zoomlens, is een populair systeem voor dit soort inspecties.

Wil je bij hydro-elektrische toepassingen de inlaten of sluisdeuren op hun goede werking inspecteren? Dan kan een eenvoudige visuele inspectie met een mini ROV zoals de DTG3 volstaan. In dit geval wordt ook de PIVOT Expert met M3000 sonar vaak gekocht. Wie dammen met een hoger debiet en troebeler water inspecteert, gebruikt hiervoor beter de krachtigere REVOLUTION of PIVOT met sonar.

 • Opsporing & Redding (SAR)

Opsporings- en identificatiemissies zijn veel doeltreffender met een beeldvormende sonar. Het hebben van een ROV die de sonar ook kan kantelen, is hierbij een enorm voordeel. Zo kan de operator de hoek veranderen en het gezichtsveld optimaliseren voor elke situatie. Is jouw budget beperkt? Dan is een ROV zonder sonar nog steeds een nuttig instrument aangezien je zo ook snel ogen onder water hebt. Naast het zoeken en verifiëren van een drenkeling of overboord geslagen bewijsmateriaal, kunnen ROV’s ook helpen bij het bergen van slachtoffers. De operator kan met de grijpklauw van een ROV het doelwit vastgrijpen en terughalen door aan de touwen te trekken. De ROV-piloot heeft ook de mogelijkheid om een karabijnhaak met een lijn aan het doelwit te bevestigen. In geval van meer gevoelige ophaalacties, kunnen teams ook de ROV op het doel laten vasthouden en duikers inzetten om de tui naar beneden te volgen voor de extractie.

De REVOLUTION of PIVOT Expert met M1200 zijn uitstekende opties voor SAR-missies. De M1200 sonar biedt beelden van hoge kwaliteit op een afstand tot 30 meter (98 ft). Ervaren operatoren identificeren doelen niet verder dan 30 meter afstand van het doel. Dit rechtvaardigt het beperkte bereik van de M1200 in vergelijking met de M750- en M370-sonars, aangezien de afweging een betere helderheid voor superieure identificatie is. De in elkaar grijpende kaken (klein en groot) zijn – in vergelijking met de tanden van de grijpklauw – ook nuttige toevoegingen voor het vinden van slachtoffers of gevoelige voorwerpen.

 • Commercieel duiken

Scheepsinspecties, scheepsonderhoud en schadecontrole door de marine zijn allemaal gebruikelijke toepassingen van ROV’s bij commercieel duiken. Of het nu voor noodgevallen, beveiliging of onderhoud is … de eerste overweging bij scheepsrompinspecties is de sterkte van de tegengestelde stroming. Mini ROV’s kunnen het bijvoorbeeld moeilijk hebben in stromingen die ROV’s in observatieklasse zoals de REVOLUTION en PIVOT aankunnen. Sonars kunnen in dit geval een nuttige aanvulling zijn voor taken in troebel water maar ook om op grotere schepen om grote defecten of gelaste vreemde voorwerpen te identificeren. Gangbare pakketten verschillen naargelang het gewenste scenario van de inspectie:

 • Snelle, eenvoudige inspecties: DTG3-pakket of PIVOT Smart
  • Grondige inspecties: REVOLUTION met M3000 Imaging Sonar, Cygnus laagdiktemeter, CP Probe.
  • Bonus tool: de DT640 MAG Crawler met M3000 Imaging Sonar is een uitstekend instrument voor rompinspecties omdat het bevestigd is aan het oppervlakt dat geïnspecteerd wordt. Het heeft daarnaast geen last van sterke stromingen en is een geweldige aanvulling op een ROV.

ROV’s zijn een doeltreffende manier om de zakelijke activiteiten van een duikbedrijf uit te breiden of te verbeteren. Je kan meer verschillende diensten aanbieden én de klant laten kiezen voor de gegarandeerde veiligheid van ROV-inspecties.

Veel projecten voor commerciële duikteams vereisen voorinspecties, offerteonderzoeken om het budget voor het project te evalueren of kunnen baat hebben bij een extra paar ogen voor duikmonitoring. Een eenvoudige mini ROV zoals de DTG3 kan in dit geval een interessante aanwinst zijn.

ROV’s kunnen ook gebruikt worden om niet-ontplofte munitie en mijnen onder water op te sporen. Hierbij is een ROV met beeldvormende sonar essentieel. Aangezien deze missies lange afstanden kunnen bestrijken, zijn ook USBL voor positiebepaling en een autonoom vermogen uiterst nuttig. In dit geval zijn de PIVOT NAV en REVOLUTION NAV met M750 Imaging Sonars zeer populair omwille van de lange afstandsmogelijkheden van de sonar en de diepgaande navigatiefunctie.

Deep Trekker biedt een uitgebreide reeks ROV’s die geschikt zijn voor alle bovengenoemde taken en voor bijna elk budget. Met vooraf ontworpen pakketten en aanpasbare add-ons is het gemakkelijk om de perfecte ROV te bouwen die aan jouw specifieke behoeften voldoet.


Wat is het verschil tussen de ROV’s van Deep Trekker?

Het gamma ROV’s van Deep Trekker omvat de DTG3, PIVOT en REVOLUTION. De DTG3 is een mini onderwater ROV in observatieklasse die snel inzetbaar is om snel visuele inspecties in onderwateromgevingen uit te voeren. Zijn lichtgewicht biedt een uitzonderlijke draagbaarheid maar beperkt zijn vermogen én mogelijkheden tot DVL-sensorupgrades of een geïntegreerd gereedschapsplatform. Deze ROV werkt met een ontwerp op basis van drie stuwraketten. Dit betekent dat de gebruiker de pitch of yaw moet manipuleren voor verticale en laterale bewegingen. De DTG3 is een uitstekende betaalbare optie voor eenvoudige onderwaterinspecties.

De PIVOT en REVOLUTION zijn ook ROV’s uit de observatieklasse. De REVOLUTION bestaat uit koolstofvezel en roestvrijstaal en levert een indrukwekkend vermogen, verbeterde mogelijkheden en inspirerende prestaties in zware omstandigheden. De PIVOT heeft dan weer een soortgelijk ontwerp maar is kleiner van formaat waardoor hij beter draagbaar is én beter manoeuvreerbaar in krappe ruimtes. Beide modellen maken gebruik van zes vectorgedreven stuwraketten voor verticale en zijwaartse bewegingen en zijn uitgerust met roterende werktuigplatforms die een verscheidenheid aan taken kunnen uitvoeren.


REVOLUTION ROV

De REVOLUTION is de krachtigste, intelligentste en stabielste ROV in het Deep Trekker-gamma. Zijn zes vectored thrusters bieden ongeëvenaarde controle in zware onderwateromstandigheden. In combinatie met zijn diepterating van 305 meter, is de REVOLUTION ideaal voor complexe, diepe oceaanmissies.

De geïntegreerde camera en grijperarm kunnen tot 260 graden draaien. Dit brede gezichtsveld betekent naadloze overgangen van focuspunten. De piloot kan omhoogkijken tijdens een inspectie van de romp, draaien om een muur te scannen, over de zeebodem pannen of de beste hoek krijgen om een object te manipuleren. En dit allemaal zonder de positie van de ROV te veranderen.

Een favoriete functie van veel operatoren is de roterende mogelijkheid bij het toevoegen van een beeldvormende sonar. Met deze add-on kan je de hoek aanpassen om doelen te sweepen en precieze kijkhoeken te krijgen. Door zijn stabiele ontwerp en verticale stuwraketten die zijwaartse bewegingen mogelijk maken, levert de REVOLUTION uitstekende prestaties met USBL en sonar.

Je kan ook rekenen op een batterijbedrijfstijd tot 6 uur wanneer die volledig geladen is. Dankzij het snel verwisselbare batterijsysteem is het ook zeer eenvoudig om de batterij in het veld in minder dan een minuut te verwisselen.

 • REVOLUTION-basispakket

Omvat de BRIDGE geïntegreerde controller + SD-kaart + de ROV zelf. Het pakket bevat een 260 graden draaibare camerakop en grijper, led schijnwerpers en een 10 cm laser scaler voor nauwkeurige schattingen van objectgroottes. De accuset en reserveset zorgen ervoor dat je efficiënt kan wisselen tijdens langere missies.

Zo wissel je de batterijen in slechts 30 seconden en kan je ze anderhalf tot drie uur opladen. Dit betekent dat je vrijwel eindeloos vermogen hebt als je de batterijen tussendoor oplaadt. Geef je de voorkeur aan constante directe stroom? Dan is er een directe stroomoptie voor zowel de REVOLUTION als de PIVOT ROV’s.

Het basispakket REVOLUTION omvat ook een kabel van 300 meter op een kabelhaspel, maar die kan opgewaardeerd worden tot 700 meter. Om alles samen te brengen worden twee stevige Pelican-koffers meegeleverd waarin het hele systeem kan worden bewaard, een uitstekende draagbaarheid voor zo’n geavanceerd systeem.

 • REVOLUTION NAV-pakket

Het REVOLUTION NAV-pakket bevat alles wat in het basispakket zit en voegt daar geavanceerde besturingsmogelijkheden aan toe met USBL- en DVL-sensoren. Die maken het mogelijk om de ROV op een kaart te volgen, interessante punten te loggen, een spoor te tekenen, missies te plannen en zelfs autonome routes uit te zetten met de missieplannerfunctie. Dit betekent dat het NAV-pakket naar ingestelde doelen kan navigeren en voorgeprogrammeerde routes kan uitvoeren, zodat de piloot zich kan concentreren op de camera- en sonarfeeds in plaats van op de bediening.

Bovendien hebben deze sensoren de mogelijkheid om auto-diepte vanaf de zeebodem in te schakelen en GPX- en CSV-bestanden te produceren om locatiegegevens tijdens het gebruik in op te slaan. Het NAV-pakket omvat ook een kit met service-onderdelen en een verlengde garantie van twee jaar voor een volledig uitgebreide ervaring.


PIVOT

De perfecte balans tussen grootte en kracht. De PIVOT heeft een indrukwekkend ontwerp met zes stuwraketten, aangedreven door verwisselbare lithium-ion batterijen, en een diepteklasse van 305 meter, net als de REVOLUTION. In tegenstelling tot de REVOLUTION is de PIVOT 13,4% kleiner en weegt hij slechts 37 lbs, in vergelijking met de REVOLUTION van 57 lbs.

De camera en het gereedschapsplatform op de PIVOT werken op afzonderlijke draaivelden. De camera kan tot 220 graden draaien voor een breed gezichtsveld en zo een veelheid aan taken uit te voeren. Het 97 graden roterende werktuigplatform geeft piloten het voordeel van flexibele beeldvormingsopties en gemakkelijke werktuigmanipulatie vanuit een stabiele positie. Door de overeenkomsten in besturing en stabiliteit met de REVOLUTION levert de PIVOT ook uitstekende prestaties met USBL’s, DVL’s en beeldvormende sonars.

 • PIVOT Smart-pakket

Omvat de BRIDGE geïntegreerde controller + SD-kaart + de ROV zelf. Het is uitgerust met de 220 graden draaiende camerakop, zes precisie stuwraketten en led schijnwerpers om jouw doelen te verlichten.

Het Smart-pakket wordt geleverd met een 100 meter lange tether op een haspel en een batterij voor onmiddellijk gebruik. Je ontvangt ook twee robuuste Pelican-draagtassen om het hele systeem in te bewaren voor een betere draagbaarheid. Dit pakket is de ideale basisopstelling voor visuele inspecties in omstandigheden met een hoge stroomsnelheid, terwijl de totale kosten lager blijven.

 • PIVOT Expert-pakket

Het PIVOT Expert-pakket bevat alles wat in het Smart-pakket is opgesomd, en voegt daar het 97 graden kantelbare werktuigplatform aan toe. Het werktuigplatform is geschikt voor een verscheidenheid aan toevoegingen, en wordt hier geleverd met een grijperklauw. Een upgrade naar het Expert-pakket betekent dat u een 150 meter lange tui krijgt in plaats van 100 meter, en een set reservebatterijen die je snel kan wisselen om energie te behouden tijdens lange missies.

 • PIVOT NAV-pakket

Het NAV-pakket is het meest uitgebreide pakket dat voor de PIVOT aangeboden wordt. Bovenop alles wat inbegrepen is in het Expert-pakket, voegt het dezelfde USBL- en DVL-sensoren toe die geavanceerde navigatiefuncties van de REVOLUTION NAV mogelijk maken. USBL en DVL-sensoren stellen je in staat om de ROV te volgen op een kaart, interessante punten en een spoor te loggen, missies te plannen en autonome routes uit te zetten via de missieplanner. Deze sensoren hebben ook de mogelijkheid om uitgebreide GPX- en CSV-gegevens voor rapporten te produceren. Bij het NAV-pakket ontvang je voor jouw gemoedsrust ook een servicekit, een kabel van 300 meter en een verlengde garantie van twee jaar.


Add-ons voor zowel REVOLUTIONS als PIVOT

De meest voorkomende add-ons voor de PIVOT en REVOLUTION zijn:

 • Beeldvormende sonarsystemen

Met meer dan een half dozijn beschikbare opties helpen deze bij navigatie- en doelidentificatie in donkere omstandigheden.

 • Manipulator en Water Sampler bundels

Grijperklauwen, water/sediment-monsternemers, scharen en vijzelduwers zorgen ervoor dat de ROV’s klaar zijn voor een reeks fysieke taken.

 • Laagdiktemeters

Met de Cygnus-diktemeterintegratie kan de operator de dikte van staal op tanks, scheeprompen of andere metalen oppervlakken beoordelen.

 • Milieusensoren

Sondes voor waterkwaliteit en sensoren voor opgeloste zuurstof verschaffen inzicht in belangrijke parameters zoals temperatuur/geleidbaarheid, pH/ORP of chlorofyl A.

 • Verlengde tethers

Met upgrades beschikbaar tot 700 meter, zijn verlengde tethers optimaal voor projecten met een groter bereik.


DTG3

De DTG3 staat voor de ultieme draagbaarheid van een ROV. Als kostenbesparend alternatief voor de PIVOT of de REVOLUTION, biedt de DTG3 dezelfde uitzonderlijke Full HD (4K upgradeable)-camera in een duurzaam maar lichtgewicht voertuig van 18 lbs. De DTG3 is direct uit de doos klaar voor expeditie en kan in minder dan 30 seconden ingezet worden. Met een batterijbedrijfstijd tot acht uur kan je de hele werkdag doorwerken.

Deze ROV is uitgerust met drie stuwraketten en een gepatenteerd pitchsysteem dat een flexibele werking en een snelle afdaling mogelijk maakt. De 270 graden draaibare camera van de DTG3 biedt een enorm gezichtsveld voor scheepsrompen, zeebodems en alles daar tussenin, zonder dat de stuwraketten gemanoeuvreerd hoeven te worden.

Het hele systeem past in een enkele robuuste Pelican-koffer die kan worden meegenomen als ingecheckte bagage tijdens het reizen, waardoor de draagbaarheid ongeëvenaard is. Met een prijskaartje van $ 8500 biedt de DTG3 industriële kwaliteit vergezeld van 5-sterren klantenservice tegen een agressief concurrerende prijs.

 • DTG3-pakket

Omvat de intuïtieve BRIDGE geïntegreerde controller, een 64GB SD-kaart en een volledig ROV-systeem, allemaal in één enkele behuizing. Het past in een enkele koffer waardoor je het overal mee naartoe kan nemen.

Het DTG3-pakket wordt standaard geleverd met een 75 meter lange tui en tuihaspel. Je kan echter upgraden tot 200 meter op de meegeleverde haspel en dit kan worden verhoogd tot 700 meter op een grotere haspel. De DTG3 wordt ook geleverd met drie sets led schijnwerpers om jouw focuspunt te verlichten tijdens complexe of donkere inspectiescenario’s.

Gebruikelijke DTG3-uitbreidingen

De meest voorkomende uitbreidingen voor de DTG3 zijn

 • De grijper

Een grijparm stelt de DTG3 in staat een verscheidenheid aan taken uit te voeren, zoals het ophalen van objecten, het vasthouden van gereedschap of het inzetten van apparatuur.

 • Laserscaler

Twee lasers op een afstand van een duim bieden onmiddellijk een schatting van de afmetingen tijdens visuele inspecties.

 • USBL-positiebepaling

Met het SeaTrac Ultra Short Baseline Locating-systeem kan je je bewust worden van de relatieve positie van jouw ROV en kan je waypoints instellen tijdens jouw duik.

 • Diktemeter

Om de dikte van staal op tanks, scheepsrompen of andere metalen oppervlakken te beoordelen.

 • Omgevingssensoren

Sondes voor waterkwaliteit en sensoren voor opgeloste zuurstof geven inzicht in belangrijke parameters zoals temperatuur/geleidbaarheid, pH/ORP of chlorofyl A.

 • Verlengde tui

Met upgrades tot 700 meter zijn verlengde tui’s optimaal voor projecten met een groter bereik.


Deep Trekkers universele producteigenschappen

 • BRIDGE-technologie

Alle pakketten bevatten een spatwaterdichte handheld controller met BRIDGE-software, inclusief een 64 GB SD-kaart. BRIDGE-technologie bestaat uit Deep Trekker’s aangepaste hardware, software en integratiemogelijkheden. Het maakt gebruik van de verwerkingskracht van een multi-core processor om een intuïtieve grafische interface te bieden. Het doet dit naast een indrukwekkende integratie van Oculus sonars, USBL-positionering en andere geavanceerde sensoren voor een betere controle.

BRIDGE maakt zaken mogelijk zoals sensor fusion, het optimaliseren van positioneringssensoren, en cameraverbeteringen zoals onderwaterbeeldoptimalisatie, auto-stabilisatie en zero latency. Die laatste zorgt voor eenvoudige controle zonder de vertraging gezien op drones die door een mobiel apparaat bediend worden.  

 • 1080p of 4K cameramodules

Elk ROV-pakket is uitgerust met een standaard 1080p camera en de optie om te upgraden naar een verbeterde aangepaste 4K-camera. De Full HD 1080p standaard camera is een uitstekende keuze voor een breed scala aan taken, en profiteert van een kleinere bestandsgrootte voor langere video’s.

De verbeterde 4K camera upgrade levert ongelooflijk scherpe video’s om alle fijne details of onregelmatigheden te onderscheiden tijdens onderwaterinspecties. De ultrabrede lens op de 4K upgrade zorgt er ook voor dat er meer inhoud op het scherm past, en biedt superieure details bij kortere brandpuntsafstanden.

 • Intuïtieve controller met multi-feed display

Dankzij de volledige integratie met sonars en positioneringssystemen kan je jouw onderwatersonar, kaartpositionering en videofeed allemaal op één gemakkelijk af te lezen scherm bekijken. Als je jouw displays wil uitbreiden naar grotere schermen, kan je snel een laptop of monitor aansluiten via HDMI op de controller.

Elk pakket bevat ook het IMU-sensorpakket (Inertial Measurement Unit), waarmee diepte, koers, pitch, roll, aantal bochten en watertemperatuur kunnen worden weergegeven. De IMU’s, druksensoren en magnetisch kompas in combinatie met de BRIDGE-technologie zorgen voor stabilisatiefuncties zoals automatische diepte, automatische koersbepaling en actieve gierstabilisatie. Actieve gierstabilisatie helpt de ROV-piloot om recht door het water naar een doel te rijden, zelfs door sterke stroming.

Interesse in een ROV van Deep Trekker? Dan stellen we graag jouw ideale voertuig samen.

Contacteer ons!


Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.