Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

Drones voor bouwtoepassingen

bouw

De voordelen van drones voor bouwfirma’s, aannemers en architecten zijn talrijk. Een sterk ecosysteem van onder meer ontwikkelaars en systeemintegratoren maakt deze unieke drone oplossingen binnen de bouwsector mogelijk. Digitalisatie en intelligente drone toepassingen zorgen op hun beurt voor een vlotter projectbeheer en meer mogelijkheden voor uw teams.
Drones maken het verzamelen van gegevens sneller, eenvoudiger en kosteneffectiever. Ze brengen namelijk grote werkplekken in kaart met vluchtplannings- en 3D-modelleringssoftware. Zo verzamelen projectteams gemakkelijk en snel de nodige meetgegevens om grote werklocaties te evalueren.

Ook architecten genieten van de verkregen 3D-modellen, BIM-software en de nauwkeurige detailgegevens. Via deze drone data krijgen ze namelijk een uitgebreid begrip van de site. De details zorgen voor een vlot en efficiënt ontwerpproces.

Aannemers documenteren via drones on-site gegevens gedurende het volledige projectverloop. Zo volgen ze eenvoudig wijzigingen. Bovendien ontwikkelen ze as-built modellen die de veranderingen in detail weerspiegelen.

Verder laten drones uw bouwinspecties efficiënter en veiliger verlopen. Vroeger paste uw team handmatige technieken toe. Denk maar aan stellingbouw of rope access toepassingen om over daken en steigers te lopen. Nu krijgt u uit één drone vlucht diepgaand inzicht in de situatie via hogeresolutiebeelden. Drones verlagen dus de risico’s.

Benieuwd hoe drones uw bouwprojecten vergemakkelijken? Als uw turnkey drone solutions expert beantwoorden we graag al uw vragen. Contacteer ons en we kijken samen welke oplossing het beste bij uw bedrijf past.