Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

De 7 beste functies van de Mavic 3 enterprise-series

Alles wat je moet weten over DJI’s nieuwste commerciële drone voor dagelijks gebruik.

De Mavic 3E (M3E) is een compacte, draagbare en krachtige drone voor dagelijks gebruik. Dit toestel zet een nieuwe standaard voor de industrie. Of je nu een hobbypiloot bent die klaar is om professioneel aan de slag te gaan. Of je op zoek bent naar een veelzijdig platform om je commerciële vloot te versterken.

De M3E is dankzij zijn functies de meest toegankelijke en capabele landmeetkundige drone tot nu toe. Anderzijds is de thermische versie, de Mavic 3T, beschikbaar voor noodgevallen, inspectie en nachtelijke operaties. Lees hieronder meer over de zeven dingen die van de Mavic 3 Enterprise-serie het ultieme draagbare en professionele droneplatform maken.


Een camera voor snelle precisieonderzoeken

Het doel van de M3E was om de tijd die nodig is om luchtonderzoeken uit te voeren korter te maken, zonder daarbij afbreuk te doen aan de gegevensdiepte en de uitvoerkwaliteit. De Mavic 3E levert precies dat, met een enorme groothoek 4/3 CMOS, 20 MP-sensor en een mechanische sluiter die bewegingsonscherpte tijdens onderzoeksvluchten vermindert. Deze nieuwe camera maakt ook snelle intervalopnamen van 0,7 seconden. Zo kan je mapping missies in een fractie van tijd voltooien, in vergelijking met vorige modellen.

Ook uitdagingen bij weinig licht werden aangepakt. De brede camera van de Mavic 3E heeft 3,3 µm pixels en verbeterde software voor weinig licht. Hierdoor worden de prestaties in schemerige omstandigheden naar een hoger niveau getild. Zo wordt jouw potentieel operationeel venster drastisch vergroot én zijn het vroeger en later starten van een missie een reële mogelijkheden. Bovendien kunnen onderzoeken ook op bewolkte dagen plaatsvinden met een maximale beeldkwaliteit.

Ten laatste is de M3E uitgerust met een 12MP zoom-camera die tot 56x Max Hybrid Zoom ondersteunt. Zo kunnen piloten belangrijke details op afstand waarnemen met een vloeiende, continue stroom in plaats van verspringende zoomverhogingen.

Door een RTK-module te combineren met een mechanische sluiter, korte intervalopnamen van 0,7 seconden en verbeterde prestaties bij weinig licht, wordt verwacht dat de M3E het favoriete platform wordt voor snelle luchtonderzoeken.


Opvouwbaar en lichtgewicht

De M3E is gebouwd bovenop het Mavic 3-platform, dat eind 2021 met lovende kritieken gelanceerd werd en de verwachtingen van de industrie ten aanzien van relatief kleine vliegtuigen opnieuw gedefinieerd heeft. De M3E bouwt voort op die kerncapaciteiten door zijn opvouwbare en lichtgewicht vorm te combineren met een groot aantal krachtige functies.

Je draagt de M3E in één hand en kan hem in één oogwenk inzetten. Hierdoor is hij perfect voor beginnen en is hij een veelzijdig hulpmiddel voor gevestigde droneprogramma’s. Zoals gewoonlijk heeft DJI zich gericht op draagbaarheid zonder aan kracht in te boeten. Met een vliegtijd van 45 minuten kan je met de M3E veel terrein bestrijken tijdens elke missie. Hij brengt maar liefst tot 2 vierkante kilometer in kaart in één vlucht.


Krachtige veiligheids- en verbindingsfuncties

De M3E is een robuust platform dat prioriteit geeft aan veiligheid en prestaties wanneer je die het meest nodig hebt. Zijn ultramoderne obstakeldetectie- en navigatiesystemen voorzien professionele piloten van de begeleiding en backstops die nodig zijn om het risico op ongelukken te verminderen.

De nieuwste versie van DJI’s Advanced Pilot Assistance System (APAS) combineert gegevens van zes visionsensoren en twee groothoeksensoren om obstakels in alle richtingen te detecteren en jouw vliegroute automatisch om te leiden in de modus ‘Vermijden’. Je kan de nabijheid van deze triggers en de remweg van de drone aanpassen aan jouw missievereisten. APAS stuurt ook de geavanceerde Return To Home-functie van de M3E aan, die de meest efficiënte, probleemloze terugreis plant en activeert.

Of je nu noodoperaties ondersteunt of inspecties uitvoert, het geïntegreerde AirSense-systeem van de M3E voorziet piloten van een vroegtijdige waarschuwing voor nabijgelegen bemande vliegtuigen die ADS-B-signalen uitzenden.

Op het gebied van connectiviteit beschikt de M3E over de nieuwste beeldtransmissietechnologie van DJI. Quad-antenne O3 Enterprise Transmission zorgt voor een stabielere verbinding tussen piloot en drone in complexe omgevingen.


Geoptimaliseerd voor vlucht- en missie-efficiëntie

Tijd is geld voor professionele dronepiloten. In noodsituaties kunnen een paar minuten het verschil maken tussen leven en dood. Daarom is de Mavic 3 Enterprise-serie ontwikkeld, met het oog op operationele efficiëntie.

Naast de indrukwekkende vliegtijd van 45 minuten, heeft DJI missieonderbrekingen geminimaliseerd met 100W snelladen en een 100W laadstation met drie accu’s. Zo hebben piloten voldoende accu’s om bijna 24 uur per dag in de lucht aanwezig te zijn wanneer dat nodig is.

Voor onderzoeken vanuit de lucht kunnen mapping missies met een interval van 0,7 seconden in een fractie van de gebruikelijke tijd voltooid worden.

Deze kenmerken maken van de M3E een ideaal platform voor snelle responsmissies en onderzoeken onder tijdsdruk.


Versterkende accessoires voor commerciële piloten

De M3E is verkrijgbaar met een reeks accessoires om het werk van commerciële dronepiloten en zakelijke gebruikers te verbeteren. Allereerst is de M3E compatibel met de nieuwe DJI RC Pro Enterprise, een krachtige afstandsbediening met een uitstekende zichtbaarheid van het scherm in direct zonlicht en een ingebouwde microfoon en Text-To-Speech-functionaliteit voor directe communicatie tussen de piloot en degenen in de buurt van de drone.

De nieuwe luidspreker biedt een groter volume met minder batterijverbruik van vroeger. Piloten kunnen direct berichten opnemen via de afstandsbediening of ze kunnen de ingebouwde tekst-naar-spraak-functionaliteit gebruiken.

De nieuwe RTK-module met een lager gewicht maakt precisiemetingen en nauwkeurigheid op centimeterniveau mogelijk, naast het D-RTK 2 Mobile Station.

Het Beacon-accessoire dat eerder beschikbaar was bij de Mavic 2 Enterprise-serie is nu volledig geïntegreerd in de M3E. Zo hoef je geen accessoiregleuf te gebruiken wanneer je je aan de lokale regelgeving houdt tijdens nachtvluchten en missies bij weinig licht.


Twee modellen, talloze toepassingen

De Mavic 3 Enterprise-serie is verkrijgbaar in twee modellen: de M3E en de M3T.

De M3T heeft dezelfde 12MP 56x Hybrid Zoom camera als de M3E, naast een 48MP groothoekcamera en DJI’s top 640 x 512 thermische sensor. Deze laatste ondersteunt punt- en gebiedstemperatuurmetingen, waarschuwingen voor hoge temperaturen, kleurpaletten en isothermen. Dit alles helpt je om doelen te identificeren en weloverwogen beslissingen te nemen tijdens nachtvluchten, brandbestrijdingsoperaties en zoek- en reddingsmissies.

De thermische en zoomcamera’s van de Mavic 3T maken 28x continue, zij-aan-zij zoom mogelijk voor eenvoudige vergelijkingen tijdens de vlucht, waardoor de kracht van gesynchroniseerde split-screen zoom binnen handbereik komt.


Een uitgebreide softwaresuite en krachtige ontwikkeltools

De M3E maakt verbinding met krachtige software in het Enterprise-ecosysteem om het volledige scala aan mogelijkheden tijdens de vlucht, laadvermogenbeheer, missieplanning en vlootanalyse te ondersteunen. De toepassingen Pilot 2 en Flighthub 2 vereenvoudigen het vluchtbeheer en maken elke missie intuïtief en collaboratief. DJI Terra ontsluit de volledige mappingsmogelijkheden van wat al een indrukwekkende luchtmappingsoplossing is. DJI’s Thermal Analysis Tool 3.0 ontsluit het potentieel van de M3T om slimmere inspecties te ondersteunen.

DJI wil ook dat ontwikkelaars aan de slag kunnen met de M3E. Als je bovenop de M3E wilt bouwen, vereenvoudigen de Payload SDK en Mobile SDK het integratieproces van payloads van derden, en het bouwen bovenop de DJI Pilot 2-applicatie. Voor wie zijn eigen oplossing bouwt, stelt DJI’s Cloud API ontwikkelaars in staat om de hardware, videofeed en fotogegevens van de M3E te verbinden met software van derden.

We kunnen niet wachten om te zien wat onze ontwikkelaarsgemeenschap bovenop de M3E zal bouwen.


Een nieuwe definitie van kleine commerciële drones

De M3E is klein van formaat, maar belooft baanbrekende mogelijkheden voor landmeetkundige professionals en elk droneprogramma dat een veelzijdig platform nodig heeft voor dagelijkse werkzaamheden.

Het nieuwste ondernemingsplatform herdefinieert de industriestandaard voor “kleine” commerciële drones. Door een mechanische sluiter, een 56x zoomcamera en een RTK-module te combineren met een draagbaar maar krachtig platform, tilt de Mavic 3E de efficiëntie van missies naar nieuwe hoogten.


Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.