Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

De 8 topkenmerken van de nieuwe DJI Matrice 350 RTK

Wat is de gouden standaard voor een robuuste, betrouwbare en veelzijdige drone? Elke commerciële dronepiloot zal je antwoorden dat dat de Matrice is. Na drie jaar aan de top van de commerciële drone-industrie, kreeg de Matrice 300 een hardware refresh. Het resultaat? De Matrice 350 RTK. We vertellen je hieronder alles over de verbeteringen, die samen te vatten zijn in maar liefst 8 kenmerken.

1. Duurzaamheid en weersbestendigheid

De DJI M350 RTK is een drone die uitblinkt in duurzaamheid en weersbestendigheid. Daardoor is het een betrouwbaar instrument voor meerdere uitdagende omstandigheden. De M350 RTK bouwt voort op de industriële normen van de DJI M300 en is ontworpen om extreme temperaturen te weerstaan (-20 °C tot 50 °C). Bovendien zorgt de verbeterde beschermingsgraad (IP55) voor een volledig bescherming tegen regen en zand. Zelfs wanneer de drone opgevouwen is. Zo kan je je volledig concentreren op jouw missie zonder je zorgen te hoeven maken over het weer. Hoewel we vliegen in de regen niet aanbevelen, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

2. DJI RC Plus afstandsbediening

Deze nieuwe drone is uitgerust met de DJI RC Plus afstandsbediening. Die heeft een IP54-classificatie voor duurzaamheid. Deze werd oorspronkelijk gelanceerd met de M30 en heeft een zeer positieve feedback van gebruikers ontvangen. Zijn grotere formaat biedt een groter schermoppervlak en een betere ergonomie. Iets wat de vliegervaring enorm verbetert. De toevoeging van fysieke knoppen zorgt voor een naadloze bediening van de drone. Zo wissel je bijvoorbeeld van cameraweergave zonder dat je je vingers van de stuurknuppels hoeft te halen. De M350 RTK ondersteunt ook Advanced Dual Control, waardoor twee piloten efficiënt kunnen samenwerken.

Wie een M300 bezit en nog niet wil upgraden naar deze nieuwe drone, kan trouwens ook de DJI RC Plus gebruiken en apart aankopen.

3. Zendsysteem

De M350 RTK beschikt over een opgewaardeerd OcuSync 3 Enterprise Transmission-systeem. Dit zorgt voor een naadloze verbinding met de DJI RC Plus. Het systeem is uitgerust met vier ingebouwde antennes: één op elke voorarm, één onder de FPV-camera en één op de achterkant. Het zorgt voor stabiele verbindingen. De propellers zijn geüpgraded naar een niet-geleidend materiaal. Hierdoor is er een interferentie met het antennesignaal. Dankzij deze betere antenneopties biedt het transmissiesysteem een driekanaals videotransmissie van 1080p. Zo worden vloeiende videostreaming en naadloos schakelen tussen inputfeeds mogelijk gemaakt. Zelfs in complexe omgevingen, onderhoudt de M350 RTK stabiele verbindingen op afstanden tot 20 kilometer.

4. Veiligheidsmechanisme met armvergrendeling

Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop bij de M350 RTK. Het toestel heeft dezelfde zesdirectionele detectie- en positioneringsmogelijkheden en ingebouwde redundantie als in de M300 RTK. Maar de M350 RTK introduceert verbeteringen op het gebied van bruikbaarheid. Het armvergrendelingsmechanisme is opnieuw ontworpen en bevat een magneet die detecteert of het slot goed bevestigd is. Als een arm niet correct geïnstalleerd is, zal de M350 RTK niet opstijgen en verschijnt er een waarschuwing in Pilot 2. Zo garandeert DJI een veilige werking van de drone en minder risico op ongelukken.

5. FPV-camera bij weinig licht

De Matrice 350 RTK is uitgerust met een verbeterde FPV-camera. Die blinkt uit bij weinig licht en biedt bijgevolg betere prestaties voor nachtelijke operaties. De FPV-camera deelt in feite dezelfde component en sensor als in de M30. Of het nu gaat om een zoek- en reddingsoperatie of een nachtelijke surveillance, de verbeterde low-lightmogelijkheden van de FPV-camera stelt je in staat om de horizon duidelijk te visualiseren en obstakels te identificeren. Hierdoor worden de veiligheid en het succes van jouw missies gewaarborgd.

6. Volledige achterwaartse compatibiliteit met DJI Enterprise payloads

Deze drone is compatibel met alle M300 payloads, waaronder de

  • H20N voor nachtelijke operaties
  • H20T voor inspecties en thermisch werk
  • L1 voor LiDAR
  • P1 voor luchtonderzoek

De DJI Payload SDK breidt de mogelijkheden van de M350 RTK verder uit. Op die manier is integratie mogelijk met payloads van derden die toegespitst zijn op specifieke toepassingen.

7. Reizen en transport

Het vervoeren van een dergelijke grote drone kan problemen opleveren. DJI herontwierp daarom de beschermende behuizing van de M350 RTK. Een vergelijking met de behuizing van de M300 RTK laat een aanzienlijke vermindering van de omvang zien. Hierdoor is deze nieuwe drone handiger te dragen en op te bergen. De toevoeging van 360°-wielen verbetert de draagbaarheid. Zo kan je de koffer moeiteloos naar de gewenste locatie rollen. En in die koffer vernieuwde DJI de schuimrubberen inzetstukken voor een betere organisatie en bescherming.

Voor eigenaars van een M300 RTK is deze koffer apart verkrijgbaar. Zo hebben zij ook betere transportmogelijkheden.

8. Batterijsysteem

Batterijbeheer is een cruciaal aspect van elke drone. DJI heeft het batterijsysteem van de M350 RTK dan ook aanzienlijk geoptimaliseerd om dit proces te stroomlijnen. Elke M350 RTK wordt geleverd met een opnieuw ontworpen acculaadstation. Dat verkleint niet alleen de totale voetafdruk maar is ook voorzien van 360°-wielen voor een betere mobiliteit.

De TB65-batterijen bieden uitzonderlijke prestaties. Ze kunnen de M350 RTK tot 55 minuten vliegtijd van stroom voorzien als ze volledig opgeladen zijn. Deze batterijen zijn volledig hot-swappable. Zo kan je naadloos lege batterijen vervangen door nieuwe en beperk je de onderbrekingen van missies tot een minimum. Dankzij uitgebreide inspanningen om de batterijen te optimaliseren, kan elke TB65-batterij ongeveer 400 laadcycli aan voordat ze vervangen moeten worden. Hierdoor worden de bedrijfskosten per vlucht aanzienlijk verlaagd. Zeker als je de vergelijking maakt met de oorspronkelijke TB60-batterijen, die slechts 250 laadcycli aankonden. De invoering van koellichamen op elke batterij, afgestemd op ventilatieopeningen in de laadkast, zorgt voor sneller en efficiënter opladen door de batterijen te koelen. Bovendien is de laadstatusindicator handig aan het uiteinde van de batterij geplaatst. Dit laat je toe om de laadstatus te controleren zelfs wanneer de batterij in de koffer zit.

Ook de laadkoffer is geoptimaliseerd. Die biedt nu plaats aan vier WB37 RC-batterijen en aan acht TB65-dronebatterijen. Zijn drie verschillende oplaadmodi voldoen aan specifieke behoeften:

  • Storage Mode: laadt batterijen op tot 50% capaciteit. Ideaal voor het verlengen van de levensduur van de batterij wanneer niet onmiddellijk vluchten gepland worden.
  • Ready-to-Fly Mode: laadt elk paar batterijen op tot 90% capaciteit. Zo zijn ze snel klaar tijdens actieve vliegsessies.
  • Standard Mode: laadt batterijen op tot 100% capaciteit. Geschikt voor dringende situaties of kritieke missies.

De laadkoffer bevat ook een 65W USB-C laadpoort voor het gemakkelijk opladen van andere apparaten zoals telefoons of laptops.

Conclusie

De DJI Matrice 350 RTK zet een nieuwe benchmark in de wereld van drones. De drone biedt gebruikers uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Dankzij de betere weersbestendigheid en duurzaamheid is het een betrouwbaar hulpmiddel, zelfs in de meest barre omgevingen. Met de DJI RC Plus geniet je van een betere vliegervaring en efficiënte bediening. Het verbeterde transmissiesysteem zorgt voor stabiele verbindingen en hoogwaardige videotransmissie. Het opnieuw ontworpen armvergrendelingsmecanisme verhoogt dan weer de veiligheid en betrouwbaarheid. Zijn low-light FPV-camera breidt de mogelijkheden van de drone uit, waardoor operaties in moeilijke lichtomstandigheden mogelijk zijn. Bovendien zorgen het reisvriendelijke ontwerp en het geoptimaliseerde batterijsysteem voor een probleemloos vervoer en batterijbeheer.

De DJI M350 RTK is een echte game-changer die professionals in verschillende sectoren in staat stelt om hun operaties vanuit de lucht naar nieuwe hoogten te brengen. Meer weten? Contacteer ons!


Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.