Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

DJI Dock: automatische operaties met drones en de toekomst van inspecties van activa op afstand

Dronetechnologie heeft een impact gehad op elke sector waar op grote schaal gegevens verzameld worden. De volgende stap is dat deze revolutionaire instrumenten met meer autonomie kunnen werken op afgelegen locaties en zonder toezicht. De lancering van de DJI Dock maakt dit mogelijk. Het is een duurzaam, eenvoudig op te zetten, volledig programmeerbaar basisstation voor de Dock-versie van de Matrice 30-serie. Met andere woorden: het is alles wat je nodig hebt om automatische, herhaalde drone workflows uit te bouwen voor asset inspectie en meer.


Een dronestation dat gebouwd is om lang mee te gaan

Als het gebruik van drones een prioriteit is, heb je een oplossing nodig waar je op kan vertrouwen. Het DJI Dock heeft een IP55-classificatie en kan werken in omgevingen met temperaturen tussen -35 en 50°C. Als het weer tijdens een missie eens omslaat, zijn jij (en je M30) gedekt door waterdichte, interne onderdelen. En als het weer echt te slecht is voor de M30 om veilig te vliegen, dan weet de Dock dat dankzij het geïntegreerde weerstation.

De zelfvoorzienendheid van de DJI Dock is gebaseerd op zowel duurzaamheid als slimme redundantiefuncties. Binnenin zit een noodbatterij. Zelfs een plotselinge stroomstoring zal jouw drone niet beletten om veilig terug te keren naar de basis.

Dit station is ontworpen om aan de omgeving te worden blootgesteld, zodat jouw team dat niet hoeft te zijn. Het houdt vitale missies geautomatiseerd en op koers, 365 dagen per jaar.


Gemakkelijk op te zetten, gemakkelijk te onderhouden

De DJI Dock is eenvoudig op te zetten en is zo gebouwd dat hij gemakkelijk te onderhouden is. Hoewel het een vat vol functies en functionaliteit is, heeft het maar een oppervlakte van minder dan 1 m2 en weeg het amper 90 kg. Voor de installatie heb je slechts vier bouten nodig – een voor elke onderste hoek –, een stroombron, een internetbron en een paar minuten om te configureren met de DJI RC Plus.

Het DJI Dock’s Health Management System houdt de status de klok rond bij en brengt je via FlightHub 2 op de hoogte van afwijkingen.

In het onwaarschijnlijke geval dat er toch iets misgaat, bestaat het ganse station uit modulaire componenten die eenvoudige herstellingen garanderen.


Slim opladen en snelle doorlooptijd

Na de landing kan de M30 in slechts 25 minuten opgeladen worden om daarna terug de lucht in te gaan. Dit maakt een snelle omlooptijd en 24-uurs persistentie mogelijk.

Deze optie wordt mede mogelijk gemaakt door de interne klimaatregeling – of de airco – van de Dock. Wanneer de drone landt, zijn de batterijen heet en moeten ze afkoelen tot bepaalde temperaturen om zo optimaal te kunnen worden opgeladen. Koele lucht wordt door de batterijen geblazen om ze af te koelen zodat elke lading zo efficiënt mogelijk is.

De DJI Dock heeft twee oplaadmodi die flexibiliteit bieden, ongeacht je missieparameters, en die prioriteit gegeven aan de gezondheid van de batterij op lange termijn. De oplaadmodus kan worden bepaald door wanneer jouw volgende misse moet starten. De Alert-modus houdt de M30 opgeladen op 80-90% zodat hij klaar is om op elk moment ingezet te worden. De standaardmodus houdt de batterij van de drone tussen vluchten op 50% maar laadt deze automatisch op tot de maximale capaciteit voor de volgende missie.


7 km vliegradius en 40 minuten vliegtijd

Bereik en vliegtijd zijn de twee fundamenten van geautomatiseerde persistentie. Een enkele M30 Dock Version bestrijkt een operationele radius van zeven kilometer met 40 minuten vliegtijd per missie.

Van elektriciteitsleidingen en spoorwegen tot bruggen en mobiele torens: met één DJI Dock kunnen bedrijfsmiddelen in een uitgestrekt gebied geïnspecteerd worden. Voor een grotere dekking kunnen meerdere stations op intervallen gestationeerd en geprogrammeerd worden om gecoördineerde gegevens te leveren. Je hebt maar twee DJI Docks nodig om te allen tijde een drone in de lucht te hebben.

Het bereik en de vliegtijd van de M30 maken ook een aanhoudende beveiliging van het terrein mogelijk, samen met een regelmatig oog in de lucht bij grootschalige engineering- en bouwprojecten.


Volledig programmeerbaar met DJI FlightHub 2

DJI Dock-activiteiten worden beheerd via FlightHub 2. Je kan de toepassing gebruiken om vluchtplannen en missieschema’s op te stellen, gegevens op te slaan, te beheren en beschikbaar te stellen voor samenwerking. Alles, van missieplanning tot gegevensbeoordeling, kan op afstand uitgevoerd worden. Het is een ongekend niveau van cloudcontrole en -toezicht voor operaties op afstand.

DJI lanceert ook DJI Dock met Cloud API-toegang. Hiermee wordt het platform opengesteld voor ontwikkelaars van derden. Zakelijke gebruikers zullen hun eigen oplossingen kunnen ontwikkelen en Dock-operaties in bestaande workflows kunnen integreren. Kortom: DJI geeft operatoren de volledige controle over deze revolutionaire mogelijkheid.


De toekomst van inspectie op afstand

De DJI Dock en de M30 Dock Version vertegenwoordigen een volgende golf van industriële innovatie. Voor organisaties die drones al gebruiken om infrastructuur op afstand te inspecteren, beloven deze krachtige tools 24 uur per dag persistentie, naadloze integratie in bestaande workflows en zeer capabele oplossingen. Ongeacht de locatie of de omstandigheden.

Voor organisaties die nog geen drone-technologie gebruiken, vormen onbewaakte en automatische missies een kosteneffectief alternatief voor handmatige gegevensverzameling – of je nu zorgt voor de beveiliging van jouw locatie of de voortgang van de bouw in kaart brengt.

Veel rechtsgebieden wereldwijd leggen momenteel beperkingen op aan BVLOS en onbewaakte vluchten. We zijn ervan overtuigd dat de DJI Dock in dat opzicht een krachtige motor voor verandering zal worden. Met volledig programmeerbare functies, ongeëvenaarde duurzaamheid en slimme redundantiefuncties, is dit de volgende stap in drone-innovatie.


Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.