Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

DJI Matrice M30: de zotste functies en prestaties op een opvouwbaar airframe dat in een rugzak past

DJI heeft jarenlang samengewerkt met openbare veiligheidsteams en infrastructuurinspectieploegen om dronetechnologie verder te ontwikkelen en te integreren in kritieke operaties. De nieuwe DJI Matrice M30 is daar een goed voorbeeld van. Zijn functies zijn geïnspireerd op conclusies uit duizenden vlieguren en feedback van piloten in de frontlinie.

De lancering van de M30 verlegt opnieuw de grenzen van wat mogelijk is. DJI heeft de kenmerken en prestaties van zijn paradepaardje geïntegreerd in een opbouwbaar airframe dat in een rugzak past.

Van snelle inzetbaarheid tot compatibiliteit met de nieuwe DJI Dock: we stellen je graag de negen aspecten voor die van de M30 een baanbrekende drone maken voor openbare veiligheid en vermogensinspecties. 


Uitzonderlijk laadvermogen

De M30 en M30T zijn aanpasbare platformen met laadvermogenopties op uitzonderlijk niveau.

De standaard M30 heeft een laadvermogen met een hybride visuele en laserafstandsmeter die een 48 MP zoom camera en een 12 MP wide camera bevat. Beide camera’s hebben ½ inch CMOS-sensoren en kunnen 4K 30FPS-video opnemen. Daarnaast hebben ze allebei een verbeterde FPV-camera die nog betere details biedt in omstandigheden met weinig licht. Hierdoor kunnen piloten de horizon zien tijdens nachtvluchten.

De laserafstandsmeter brengt dan weer duidelijkheid in complexe omgevingen dankzij nauwkeurige metingen en PinPoint-locatiegegevens. Hij heeft een detectiebereik van 3 tot 1200 meter en een nauwkeurigheid van +/- 0,2m+Dx0,15%.

De M30T heeft alle bovenstaande kenmerken én een thermische sensor die de mogelijkheden van de Zenmuse H20T evenaart. Die heeft een resolutie van 640×512@30Hz en een nauwkeurigheid bij temperatuurmeting van +/- 2°C.


Buitengewone vluchtprestaties

De afmetingen van een drone verkleinen, leidt meestal tot een soort van afweging. Denken we aan de beperkingen van de prestaties in een poging om gewicht te besparen en de draagbaarheid te vergroten. De M30 is een uitzondering op die regel met buitengewone prestatiestatistieken over de hele lijn. Ondanks het feit dat hij half zoveel weegt als de M300, biedt de M30 41 minuten vliegtijd, een maximum vliegsnelheid van 23 m/s, een top stijg/daalsnelheid van 7 m/s en stabiliteit in windsterktes tot 15 m/s.

Laat je dus niet misleiden door zijn grootte. De M30 is een zeer krachtig en capabel platform met een vliegtijd en prestatiespecificaties om de meest uitdagende missies aan te kunnen.


Een draagbaar Enterprise-platform

Veel inspecties en openbare veiligheidsoperaties vereisen dat piloten snel zijn en tijdens één missie vanaf meerdere locaties vliegen. In deze scenario’s is draagbaarheid een must.

Met een gewicht van slechts 3,77 kg is de M30 een lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen. Opgevouwen is de drone compact genoeg om in een rugzak te passen en te voet overal mee naartoe te nemen.

Of je nu in de frontlinie staat bij een noodsituatie of een infrastructuurinspectie uitvoert op een afgelegen locatie, de M30 biedt de draagbaarheid die je nodig hebt om de klus te klaren.


Snelle inzet

Wanneer elk moment telt, wil je geen kostbare minuten verspillen met het kalibreren van de lading of het vastschroeven van een landingsgestel. Of je nu opstijgt voor een zoek- en reddingsmissie of een instabiel object in het vizier krijgt: de M30 is ontwikkeld met het oog op een snelle inzet.

Het laadvermogen van het toestel moet niet gekalibreerd worden voor het opstijgen. En de opvouwbare armen hebben een snelvergrendelingsmechanisme om de installatietijd te minimaliseren. In tegenstelling tot de M300 is er geen landingsgestel. Elk element is erop gericht om je binnen enkele seconden vliegklaar te maken.


Robuust, duurzaam en betrouwbaar

Het weer houdt niet op voor jouw activiteiten. Dus houden de weersomstandigheden de M30 niet tegen. Met een IP55-classificatie voldoet dit nieuwste commerciële droneplatform aan de toonaangevende benchmark van de M300. Het is met andere woorden volledig geschikt voor zware omstandigheden. Dat betekent weerstand tegen licht regen, sterke wind en extreme temperaturen. De M30 is operationeel tussen -20°C en 50°C. Je kan op dit toestel rekenen voor kritieke missies die niet kunnen wachten op een heldere hemel of perfecte omstandigheden.


Een krachtige controller met ongeëvenaarde functionaliteit

De prestaties en draagbaarheid van de M30 worden versterkt door de toevoeging van een nieuwe Enterprise-afstandsbediening: de DJI RC Plus.

Een groter 7-inch scherm zorgt voor meer flexibiliteit tijdens missies en een high-definition feed zonder de noodzaak van een externe monitor. IP54-weersbestendigheid betekent dat de nieuwe afstandsbediening veerkrachtig en duurzaam is. Zelfs als het regent, is de controller bestand tegen de elementen, net als de drone die hij bestuurt.

DJI heeft er ook hard aan gewerkt om de besturing intuïtiever te maken. De M30-afstandsbediening heeft extra fysieke knoppen die gemakkelijk toegang geven tot belangrijke functies – zonder op een scherm te hoeven tikken of de sticks los te laten.


Slimmer opladen van batterijen

We introduceren de M30 samen met het BS30 Intelligent Charging Station, dat zo groot is als een aktetas. Dit accessoire, met een capaciteit voor acht M30 TB30-batterijen en twee WB37-afstandsbedieningsbatterijen, is ontworpen om het beheer van de batterijen van jouw M30 zo eenvoudig mogelijk te maken. Het doet dit door drie laadmodi aan te bieden. Hier kan je dan uit kiezen op basis van jouw behoeften.

De standaardmodus laadt elk paar batterijen op tot 100%, één paar per keer.

Maar batterijen langere tijd volledig opgeladen houden, kan schadelijk zijn. Bovendien hebben batterijen een afnemend rendement. De laatste 10% om van 90% naar 100% te gaan, duurt lang. Het BS30 Intelligent Charging Station biedt daarom twee extra oplaadmogelijkheden:

  • De Ready-to-Fly modus laadt elk paar snel op tot 90%, waarbij elk paar minder dan 30 minuten nodig heeft en houdt ze vervolgens op 90% in stand-by. Dit is ideaal voor eerstehulpverleners en noodhulpteams die hun drones en batterijen in een oogwenk paraat moeten hebben.
  • De opslagmodus laadt elk paar op tot 50%. Dit is ideaal voor de gezondheid van de batterij als je in de nabije toekomst geen werkzaamheden met de M30 gepland hebt.

Veiligheidsvoorzieningen waar je op kan vertrouwen

De M30 wordt geleverd met een reeks hardware- en softwarefuncties om ervoor te zorgen dat jouw apparatuur, lading en mensen op de grond beschermd zijn tijdens missies. Dit omvat hetzelfde omnidirectionele botsingsvermijdingssysteem dat in de M300 ingebouwd is, een uitgebreid redundantiesysteem en een boordcomputer die het opstijgen alleen toestaat als de opvouwbare armen en nuttige ladingen op hun plaats vergrendeld zijn.

De M30 is ontworpen voor alle mogelijke ‘what if’s’. Een gezondheidsbeheersysteem houdt voortdurend de status van kritieke onderdelen bij. Stel dat een motor of propeller defect raakt, kan je perfect een noodlanding met drie propellers uitvoeren.


Compatibiliteit met DJI’s nieuwste innovaties

De M30 wordt gelanceerd samen met twee belangrijke toevoegingen aan het DJI Enterprise-ecosysteem. De eerste is DJI Dock: een geautomatiseerd dockingsysteem dat de M30 huisvest en oplaadt om inspecties van activa op afstand 24 uur per dag mogelijk te maken. De M30 Dock-versie heeft dezelfde prestatie- en veiligheidsspecificaties als het standaardmodel.

De tweede is FlightHub2, DJI’s professionele fleet management-oplossing. We verwachten dat de M30 een waardevol instrument zal worden bij openbare veiligheidsoperaties en inspectieploegen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de eenvoudige integratie met de coördinatie- en synchronisatiemogelijkheden van FlightHub 2. Daarmee kan je de grondteams, drones, laadvermogens, piloten en alle waardevolle gegevens die ze vastleggen beheren.


De M30 aan het werk zetten

Eerstehulpverleners, veiligheidsploegen en inspectieteams over de hele wereld hebben instrumenten nodig die natuurgetrouwe gegevens kunnen leveren en naadloos in bestaande workflows kunnen worden ingepast. De mogelijkheden en draagbaarheid van de nieuwe M30 maken hem perfect voor dynamische scenario’s waarbij snelle en diepgaande gegevens van bovenaf nodig zijn.

Deze negen functies zijn slechts een tipje van de sluier van wat de M30 allemaal kan. Meer weten? Contacteer ons.Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.