Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

Mavic 3 classic maakt ’s werelds beste cameradrone toegankelijker

Met de Mavic 3 Classic krijgen creators een nieuwe manier om de ongeëvenaarde Hasselblad-camera en onovertroffen vliegprestaties van de Mavic 3-serie te ervaren. Het toestel beschikt over dezelfde 4/3 CMOS 20-megapixel camera, 46 minuten maximale vliegtijd en 03+ transmissiesysteem als de originele Mavic 3-drone, maar dan zonder extra telelens. De Mavic 3 Classic is compatibel met de bestaande DJI RC Pro, DJI RC en DJI RC-N1. Zo heb je premium functionaliteiten in een betaalbaarder pakket. Hierdoor is het voor drone creators gemakkelijker om over te stappen naar de best vliegende camera op de markt.

“De Mavic 3-serie heeft altijd de standaard gezet voor wat een drone kan doen. Van de originele Mavic 3 en Mavic 3 Cine – die luchtfotografie en cinematografie transformeerden – tot de Mavic 3 Enterprise- en Mavic 3 Thermal-platformen voor professioneel werk”, aldus Ferdinand Wolf, Creative Director bij DJI. “Nu gaan we verder om meer creators toegang te geven tot de fotografische uitmuntendheid en operationele betrouwbaarheid die de kenmerken zijn van de Mavic 3-serie. Met de lancering van de Mavic 3 Classic hopen we dat nog meer creators onze top-of-the-line tools gebruiken en hun creativiteit voorbij hun oude grenzen duwen.”


De beste camera voor je beste content

Met de lancering van de Mavic 3 Classic krijgen meer creators volledige toegang tot de brede mogelijkheden van de Mavic 3 4/3 CMOS Hasselblad-camera. Voor videowerk legt de camera tot 5.1K/50 fps, 4K/60 fps en 1080/60 fps vast met H.264- en H.265-encoders. In slowmotiontoepassingen legt de Mavic 3 Classic video’s vast met 4K/120 fps en 1080p/200 fps. De 24 mm equivalente brandpuntsafstand van de lens opent met een instelbaar diafragma van f/2.8 tot f/11 voor 12,8 stops eigen dynamisch bereik. Wanneer het licht op de 20-megapixel sensor valt, wordt het verwerkt in 12-bits RAW voor fotografie en 10-bits D-log voor video. Hierdoor gaat de camera de uitdaging aan om de levendige kleuren, hoogtepunten en schaduwrijke details nauwkeurig weer te geven.

Omdat de Mavic 3 Classic-camera gebaseerd is op Hasselblad’s baanbrekende onderzoek en ontwikkeling, is hij ontworpen om levensechte details vast te leggen die overeenkomen met wat het menselijk oog waarneemt. De Hasselblad Natural Colour Solution geeft direct foto’s en video’s met echte en nauwkeurige kleuren. Het HLG-systeem voor fotografie met een hoog dynamisch bereik genereert beelden die geen kleurafstemming in postproductie nodig hebben. Zelfs bij situaties met weinig licht, zoals zonsopgangen en -ondergangen, vermindert een nachtopnamemodus visuele ruis om schonere opnamen mogelijk te maken.


Intelligent in de lucht en op jouw scherm

Het nauwkeurig vastleggen van de beelden is slechts het begin van het creatieve proces. Mavic 3 Classic is ontworpen om de kracht van DJI’s vliegtechnologie in dienst te stellen van elke creator. Dit in een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface die soepel werkt, aanpasbaar is voor de meest precieze controle en gemakkelijk beelden en video’s genereert om ze vervolgens te delen, bewerken en voor post-productie.

Creators die hun vaardigheden aangescherpt hebben op eerdere versies van DJI-drones, kunnen met de Mavic 3 Classic tot 46 minuten vrij vliegen. De drone gebruikt namelijk dezelfde batterijen als de rest van de Mavic 3-serie. Het O3+ transmissiesysteem voor vluchtcontrole en video kan stellaire 1080p/60 fps video weergeven op een bereik tot 15 kilometer (9,3 mijl). Zendafstand is een benadering voor signaalsterkte en de Mavic 3 Classic moet altijd binnen het gezichtsveld van de piloot gevlogen worden.

Vanaf de eerste momenten in de lucht kan de reeks intelligente algoritmen van de Mavic 3 Classic onderwerpen volgen, beelden kadreren en de camera automatisch verplaatsen in filmische vluchtpatronen. Het ActiveTrack 5.0-systeem gebruikt meerdere vision-sensoren om onderwerpen te herkennen, ze in beeld te vergrendelen en de drone en camera samen te bewegen om video’s van professionele kwaliteit te maken. Met MasterShots zijn zowel opname- als bewerkingsfuncties geautomatiseerd om het creatieve proces eenvoudig en effectief te maken. Zelfs voor nieuwe piloten die hun persoonlijke visuele taal in de lucht nog aan het ontwikkelen zijn.

Mavic 3 Classic beschikt over de geautomatiseerde QuickShots opnamemodi waar DJI-piloten van zijn gaan houden. Het toestel heeft ook voortdurende ondersteuning voor timelapse-, hyperlapse- en panoramaopnamestijlen. Met de nieuwe Cruise Control-functie kunnen piloten een constante vliegsnelheid voor hun drone instellen. Zo kunnen ze zich op de beelden concentreren terwijl ze eventuele camerabewegingen als gevolg van handmatige snelheidscontrole minimaliseren.

Zodra de Mavic 3 Classic weer geland is, is het gemakkelijker dan ooit om ruwe beelden om te zetten in klassieke content. De High-Speed QuickTransfer-optie maakt het mogelijk om snel beelden en video’s te downloaden van de drone naar een mobiele telefoon. Dit gebeurt via WiFi 6 met snelheden tot 80 MB per seconde, zonder verbinding met de afstandsbediening.


Veilig en gecertificeerd

De Mavic 3 Classic heeft heel wat veiligheidsfuncties die piloten helpen om uit de buurt te blijven van gevaren en andere vliegtuigen terwijl ze geweldige content maken. De drone heeft acht visuele sensoren die obstakels in alle richtingen detecteren en die informatie doorgeven aan het APAS 5.0-systeem dat obstakels kan vermijden en zelfstandig routes eromheen kan plannen. Het geavanceerde Return To Home-systeem scant op zijn beurt de omgeving tot op 200 meter afstand, stippelt vervolgens het beste pad terug naar het lanceerpunt en kan die route indien nodig vliegen.

DJI heeft de drone-industrie altijd geleid in veiligheidstechnologie. De Mavic 3 Classic zet die trotse traditie voort. Hij is uitgerust met een AirSense ADS-B-ontvanger. Hierdoor weten dronepiloten welke vliegtuigen en helikopters in de buurt ADS-B-signalen uitzenden, vaak nog voor de piloot die toestellen kan zien of horen. DJI’s GEO 2.0 geofencing systeem geeft dronepiloten informatie over luchtruimbeperkingen en potentiële vluchtrisico’s in de omgeving, wat een extra veiligheidsmarge biedt voor vliegoperaties.

Net als alle DJI-producten is de Mavic 3 Classic ontworpen met het oog op gegevensbeveiligheid.

  • Creators hoeven hun foto’s, video’s of vluchtlogs nooit met iemand te delen tenzij ze daarvoor kiezen.
  • De drone hoeft tijdens de vlucht nooit verbonden te zijn met het internet.
  • De transmissiesystemen zijn versleuteld voor zowel de videosignalen van de drone als de vluchtbesturing.
  • Zelfs tijdens het vliegen van high-profile foto- en video-opdrachten bieden de systemen voor gegevensprivacy de discretie en bescherming die gevoelige opdrachten vereisen.

Deze nieuwe drone is klaar voor de wereldwijde naleving van regelgeving. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft de Federal Aviation Administration (FAA) goedgekeurd dat de Mavic 3 Classic voldoet aan de regels voor Remote ID, net als de andere drones uit de Mavic 3-serie. In Europa heeft de volledige Mavic 3-serie ’s werelds eerste C1-certificaat gekregen onder de nieuwe Europese Droneverordening. Hierdoor kunnen gebruikers in de nieuwe A1 Open Categorie vliegen zonder een duur examen af te leggen.  

Meer weten?  Contacteer ons!Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.