Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

landbouw

dji agriculture lanceert de mavic 3 multispectral om de ontwikkeling van wereldwijde precisielandbouw te stimuleren

Met de Mavic 3 Multispectral biedt DJI geavanceerde productiviteitstools aan personen en organisaties aan die zich wereldwijd bezighouden met precisielandbouw. Deze versie van de DJI Mavic 3 is uitgerust met een multispectraal beeldsysteem dat snel informatie over gewasgroei vastlegt, om zo een effectievere gewasgroei te realiseren. Het is een must-have oplossing voor allerlei toepassingsscenario’s op het gebied van precisielandbouw en milieumonitoring.

“De lancering van DJI Mavic 3 Multispectral zal landbouwers over de hele wereld helpen om de kwaliteit en efficiëntie van hun productie te verbeteren, de kosten te verlagen en het inkomen te verhogen. Dit alles terwijl de ontwikkeling van de moderne landbouw bevorderd wordt.”

Ronnie Liu, regionaal vertegenwoordiger van Noord-Amerika bij DJI Agriculture

DJI Agriculture biedt zijn gebruikers graag allerlei mogelijkheden. De Mavic 3 Multispectral is dan ook uitzonderlijk draagbaar. Hij is gebaseerd op het ontwerp van het paradepaardje van DJI en weegt slechts 951 gram. Zo bouw je hem gemakkelijk op en past hij in zelfs in een gewone tas.


RGB en multispectraal beeldsysteem

Mavic 3 Multispectral – ook bekend als Mavic 3M – gebruikt een twee-in-één camerasysteem waarmee je een breed scala aan informatie bekijkt en verzamelt, en die je vervolgens omzet in resultaten in het veld.

De RGB-camera is uitgerust met een 4/3-inch CMOS, een 20MP beeldsensor en een mechanische sluiter met een maximale snelheid van 1/2000. Daarmee kan je continu filmen op een hoge snelheid met het snelste interval van 0,7 seconden en verzamel je snel beeldgegevens. Zo verhoog je de efficiëntie van de operaties op het veld.

Naast de RGB-camera biedt een multispectrale camera met vier lenzen nauwkeurigere richtingsinformatie. Zo detecteer je details die het menselijk oog niet kan waarnemen en krijg je een beter inzicht in de toestand van de gewassen. Elk van de vier multispectrale camera’s kan 5 miljoen pixels vastleggen en scant op de volgende golflengten:

  • Groen (G): 560 nm ± 16 nm
  • Rood (R): 650 nm ± 20 nm
  • Rode rand (RE): 730 nm ± 20 nm
  • Nabij-infrarood (NIR): 860 nm ± 26 nm

Dankzij de combinatie van deze twee camera’s, realiseert de Mavic 3M toepassingen zoals zeer nauwkeurige luchtonderzoeken, bewaking van de gewasgroei en onderzoek naar natuurlijke hulpbronnen.


RTK-positiebepaling op centimeterniveau

De Mavic 3M bevat een RTK-module voor plaatsbepaling op centimeterniveau. De drone, de camera en de RTK-module zijn gesynchroniseerd op microsecondeniveau om nauwkeurig de positiegegevens van het beeldcentrum van elke camera te verkrijgen. Hierdoor kan de Mavic 3M zeer precieze luchtopnamen maken zonder daarbij controlepunten op de grond te gebruiken. En met een batterijduur tot 43 minuten kan de Mavic 3M in één enkele vlucht een gebied van 2 vierkante kilometer in kaart brengen.


Ontworpen voor veiliger gebruik

Deze nieuwe drone is uitgerust met O3-videotransmissie die twee kanalen van zendsignalen en vier kanalen van ontvangstsignalen integreert. Bovendien ondersteunt het een ultralange transmissieafstand van 15 kilometer. Voor extra veiligheid is Mavic 3M uitgerust met een omnidirectionele obstakeldetectie om obstakels in alle richtingen te detecteren en ze nauwkeurig te ontwijken.


Onbeperkte mogelijkheden

Om professionele gebruikers en partners op verschillende gebieden te helpen, kan Mavic 3M geïntegreerd worden in verschillende ecosystemen. Zo biedt het toestel onbeperkte mogelijkheden voor slimme landbouw. Via de ingebouwde DJI Cloud API, gebaseerd op het MQTT-protocol in Pilot 2, kunnen gebruikers Mavic 3M direct verbinden met een cloudplatform van derden om informatie, live video, fotogegevens en andere informatie te verzamelen. Allemaal zonder dat ze daar een aparte app voor hoeven te ontwikkelen. Mavic 3M ondersteunt ook Mobile SDK 5 (MSDK5) zodat gebruikers gemakkelijk exclusieve besturingsapps kunnen ontwikkelen voor bijvoorbeeld intelligente monitoring.


Een nieuw hulpmiddel voor precisielandbouw

De Mavic 3 Multispectral is nuttig in tal van werkscenario’s.

  • Het kan grondachtige luchtonderzoeken uitvoeren in bergbossen en boomgaarden.
  • Met het DJI SmartFarm-platform genereer je NDVI vegetatie-indexen om de gegevens voor efficiëntere en gelokaliseerde gewasbehandeling te leveren.
  • Automatische veldherkennning kan afwijkingen aan gewassen detecteren én intelligente analyses uitvoeren. Hiermee kan één persoon 70 hectare land kan beheren.

Bent u op zoek naar een oplossing waarmee u efficiënter uw gewassen kan beheren? Contacteer ons voor meer informatie over de DJI Mavic 3M.


Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.