Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

het gebruik van drones in de landbouw vandaag

Hoe landbouwdrones de manier waarop boeren werken veranderen

Vroeger was landbouw een kwestie van giswerk: Wat voor weer zou het worden? Wat voor opbrengst kon worden verwacht? 

In de loop der jaren hebben landbouwers innovatieve manieren gevonden om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden met nieuwe technologieën. Landbouwdrones zijn de volgende stap in dit proces. Landbouwdrones kunnen worden ingezet voor alles van precisielandbouw, het efficiënt verspreiden van onkruidbestrijding of meststoffen, tot het optimaliseren van het veldbeheer. De resultaten zijn onder meer lagere exploitatiekosten, betere gewaskwaliteit en een hogere opbrengst.


De snel veranderende wereld van de landbouw

De landbouwactiviteiten van vandaag zien er heel anders uit dan zelfs maar enkele decennia geleden. Dankzij nieuwe technologie kunnen de telers van vandaag elk onderdeel van hun werkzaamheden optimaliseren – van het sproeien in het veld tot groeicycli en de gezondheid van de gewassen. 

Een groot deel van die transformatie kan worden toegeschreven aan drones en andere soorten onbemande luchtvaartuigen (UAV). Met een landbouwdrone krijgen landbouwers een diepgaande gegevensanalyse en missieplanning, evenals nieuwe tools die fysiek werk aankunnen.

Of u nu een onafhankelijke landbouwer bent of een leider van een grotere organisatie, drone-technologie kan u helpen uw oogstdoelstellingen te overtreffen en meer gewassen op te leveren met minder middelen. Twee van de belangrijkste manieren waarop de juiste UAV en payload kunnen helpen zijn het efficiënt besproeien van gewassen en het in kaart brengen van velden.

The Agras T10


Een veld besproeien met een UAV

De Agras-lijn van sproeidrones van DJI kan helpen bij het nauwkeurig toedienen van het volgende:

  • Meststof
  • Herbicide
  • Fungicide
  • Pesticide
  • Zaden
  • Droogmiddelen

De efficiënte toepassing van het bovenstaande is een voortdurende uitdaging voor elke teler. Als u te veel geconcentreerd op één plaats spuit, loopt u extra kosten op en vermindert mogelijk de kwaliteit van uw product. Een te lage concentratie daarentegen maakt uw gewassen kwetsbaar voor overwoekering door onkruid, ondervoeding, of voedselopname door insecten en andere predatoren – waardoor de opbrengst mogelijk daalt.

Met de juiste landbouwdrones en sproeiladingen kunnen chemicaliën echter gelijkmatig en efficiënt worden verdeeld. 

Het resultaat? Verbeterde gewaskwaliteit en een hogere opbrengst zonder intensieve handmatige arbeid. DJI drones kunnen worden gebruikt op bijna elke soort gewas, waaronder rijst, tarwe, maïs, citrusbomen, katoen, en nog veel meer.

Behalve dat u meer land kunt bestrijken tegen een lagere prijs, kan sproeien met drones grote voordelen voor het milieu bieden. Drones kunnen pesticiden efficiënter verdelen, zodat u minder hoeft te gebruiken voor hetzelfde effect. UAV-zaaien kan ook helpen het efficiënte gebruik van uw land te maximaliseren. Nu verwacht wordt dat klimaatverandering en ontwikkeling de totale hoeveelheid land die wereldwijd beschikbaar is voor landbouw, zullen opeten, zal effectief landgebruik de sleutel zijn tot het behoud van succesvolle resultaten in de komende jaren. 


Gebruik van drones om gegevens te verzamelen voor precisielandbouw

Slim sproeien en zaaien zijn niet de enige manieren om de algehele efficiëntie van de landbouw te verhogen, kosten te besparen of de opbrengst te vergroten. Drones kunnen ook worden gebruikt om een gebied in kaart te brengen en nieuwe inzichten te creëren – waardoor het giswerk bij een groot deel van het groeiproces wordt weggenomen.

The P4 Multispectral

Een van de sleutels tot dit alles is teledetectietechnologie, die straling op de grond opvangt en alles kan volgen, van fysieke kenmerken tot de hoeveelheid warmte die een gebied genereert. De beste drones voor landbouwkartering gaan nog een stap verder met wat multispectrale beeldvorming wordt genoemd. Dit betekent dat zij binnen een bepaald bereik zowel zichtbare als onzichtbare lichtsensoren kunnen opvangen. Twee belangrijke soorten kaarten die met dit soort landbouwdrone kunnen worden gemaakt zijn:

RGB-kaarten: Een vogelperspectief, maar nog beter, zelfs een basis Rood Groen Blauw (RGB) kaart kan verse informatie bieden. Met deze kaarten kunt u precies zien hoeveel land u tot op de centimeter nauwkeurig kunt bebouwen en kunt u de gewassen over een langere periode volgen, zodat u zich van seizoen tot seizoen kunt aanpassen.

NDVI-kaarten: Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) brengt de inzichten van een RGB-kaart een stap verder. De kaart toont de hoeveelheid infrarood licht die in een gebied wordt weerkaatst, wat een indicator is van ondervoeding en droogte. Volgens Go Intelligence kan dit soort gegevensverzameling worden gebruikt om probleemgewassen te spotten tot wel twee weken voordat fysieke tekenen zich voordoen, waardoor het een onschatbaar instrument wordt voor boeren die proberen hun opbrengst nauwkeurig te voorspellen.


De juiste landbouw drones en payloads

Wanneer u op zoek bent naar het beste in landbouwtechnologie, wilt u de drones en payloads van DJI. Onze oplossingen zijn ontworpen met de behoeften van telers in het achterhoofd. DJI drones hebben tot nu toe meer dan 350.000 vierkante kilometer bespoten, en dat is alleen gebaseerd op gegevens die handmatig door gebruikers zijn geüpload. 

Onze top landbouw drones zijn onder andere:

De Agras T30 (of T20 of T10)

De Agras T30, de nieuwste in een reeks succesvolle Agras drones, is de ideale oplossing voor het sproeien van grotere velden dankzij de capaciteit van 40 kg, een debiet tot 50 kg per minuut, een strooibreedte tot 7 meter en een strooicapaciteit van 1 ton per uur voor ureum. Dit vertaalt zich in de mogelijkheid om tot 40 acres per uur te bestrijken.  

De machtige T30 is echter niet de enige drone waar Agras uit kan kiezen. De Agras T10 en Agras T20 zijn elk ontworpen om dezelfde gewasverspreidingscapaciteiten te bieden, maar zijn meer ideaal voor kleinere en middelgrote velden.

Phantom 4 RTK

Hoewel de Agras-lijn is ontworpen met veldspuiten in het achterhoofd, is de Phantom 4 RTK het perfecte instrument voor veldkartering. Deze drone kan helpen om nauwkeurige kaarten te genereren dankzij een RTK-module die rechtstreeks in de drone is geïntegreerd. Het nieuwe TimeSync-systeem lijnt de vluchtcontroller, camera en RTK-module voortdurend uit voor vaste positioneringsgegevens waarop u kunt vertrouwen. Deze drone is de perfecte aanvulling op elke landmeetkundige taak, van de boerderij tot de bouwplaats.

P4 Multispectral

De P4 Multispectral is ontworpen met het oog op de landbouwsector en past perfect in uw workflows. Dit instrument maakt gebruik van multispectrale beeldvorming om onmiddellijk inzicht te krijgen in de gezondheid van uw planten. Tot de functies behoren een geïntegreerde spectrale zonlichtsensor en een RTK-module die een nauwkeurigheid tot op de centimeter mogelijk maakt.

Naast drones biedt DJI ook landbouwspecifieke payloads die zijn ontworpen om enkele van de grootste uitdagingen in de sector aan te gaan, waaronder:

T Series Spreading System 3.0

Dit strooisysteem, dat perfect is afgestemd op uw DJI landbouwdrone, is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor alles van het zaaien van rijst tot het herzaaien van prairie tot het zaaien van olie en zelfs het verspreiden van meststoffen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over hoe de juiste drones u kunnen helpen geld te besparen en landbouwpraktijken te verbeteren.Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.