Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

Pretparkinspecties: sneller, veiliger en voordeliger met de Elios

Het is ondertussen duidelijk dat je drones zo goed als overal kan inzetten. Zo ook voor inspecties van pret- en waterparken. Het West Edmonton Mall in Edmonton, Canada is niet alleen het grootste winkelcentrum in Noord-Amerika. Het bevat ook het grootste overdekte waterpark in Noord-Amerika en de grootste overdekte driedubbele-lus achtbaan ter wereld: de Mindbender.


Intro

De Elios-drone van Flyability werd ingezet voor de inspectie van de infrastructuur van het West Edmonton Mall’s World Waterpark en de Mindbender-achtbaan. Dankzij het unieke vermogen van de Elios om in kleine ruimtes te vliegen, waren alle betrokkenen in staat om de infrastructuur ter ondersteuning van de attracties van het park veel nauwkeuriger dan ooit tevoren te bekijken. Tegelijkertijd bracht de inzet van deze drone een kortere inspectietijd – van 10-20 uur naar 1-2 uur – en een kostenreductie van mogelijk 80% met zich mee.

Het WEM-personeel stelde vast dat de Elios niet alleen hielp om de inspecties sneller, veiliger en voordeliger uit te voeren, maar dat ze daardoor ook dingen zagen die ze voordien nooit hadden gezien. Zelfs met behulp van steigers zijn delen van de infrastructuur moeilijk of zelfs onmogelijk te inspecteren met behulp van handmatige methoden. Met de Elios waren ze in staat om deze krappe, hoge ruimtes in te vliegen en elk hoekje en gaatje van dichtbij te bekijken.


Klantenbehoeften

Zowel Galaxyland als World Waterpark ontvangen dagelijks duizenden bezoekers. Veiligheid heeft dus een hoge prioriteit voor het team dat belast is met het parkbeheer. Een cruciaal onderdeel van die veiligheid is het uitvoeren van regelmatige inspecties van de parkinfrastructuur. Daar worden gebieden geïdentificeerd waar onderhoud nodig is, zodat bijgevolg werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden en ongelukken voorkomen worden.

De inspectie van achtbanen en waterparkattracties kan een ongelooflijke uitdaging zijn, om niet te zeggen duur. Een van de grootste problemen bij het beheer van grote, fysiek ingewikkelde activa zoals deze is dat het meestal niet praktisch is om elke vierkante meter van de structuren en attracties te inspecteren. Om bijvoorbeeld een hoger gedeelte van een attractie te inspecteren – dat vb. 15 meter hoog is – of de structuur die het ondersteunt, moet een inspectieteam eerste steigers huren en opzetten om vervolgens een inspecteur de steiger op te laten klimmen. Daarna moeten de steigers telkens afgebroken en terug opgebouwd worden om de inspectie van andere gebieden verder te zetten. Tijdrovend en duur.

“Er zijn zoveel plaatsen in deze twee parken waar we fysiek niet kunnen komen om een inspectie uit te voeren. Alleen al om ze te bekijken, moeten we steigers neerzetten of mensen aan touwen krijgen om het gebied te betreden, … alleen om vast te stellen of er wel een probleem is. Dat is echt moeilijk als je snel antwoord wilt hebben en meteen wilt weten hoe de zaken ervoor staan.”

– Brian Mykitiuk, directeur van Techniek en Onderhoud bij West Edmonton Mall

Handmatige inspecties zijn niet alleen traag, duur en potentieel gevaarlijk. Ze zijn ook vaak beperkt in toegang voor de inspecteurs. Zelfs met behulp van steigers, touwen en gieken zijn er nog steeds delen van zowel het World Waterpark als Galaxyland die te hoog of te krap zijn om ze handmatig te inspecteren.


Oplossing

Een gecertificeerde dronepiloot van een Flyability-reseller voerde met behulp van de Elios een visuele inspectie uit van de belangrijke delen van beide parken.

Het personeel van West Edmonton Mall, de dronepiloot en een medewerker van het bedrijf dat belast is met de inspecties in het winkelcentrum keken naar de live feed van de Elios zodat ze konden zien waar onderhoud nodig was.


Resultaten

Met de Elios konden de belangrijkste activa in zowel World Waterpark als Galaxyland geïnspecteerd worden in ongeveer 10% van de tijd die een handmatige inspectie gewoonlijk duurt.

Het gebruik van de Elios was ook veel minder duur dan een manuele aanpak. Met de Elios werden de kosten teruggebracht van ongeveer 68.000 USD naar 11.000 USD, een besparing van 57.000 USD of 84% van de oorspronkelijke kosten.

Naast het besparen van geld en het verhogen van de efficiëntie, betekende het gebruik van de Elios dat niemand meer een steiger op hoefde te klimmen om een handmatige inspectie uit te voeren. Dit leidde tot een vermindering van potentiële blootstelling aan schade voor het inspectiepersoneel.


Conclusie

De voordelen van het gebruik van de Elios in plaats van een manuele aanpak bij inspectie zijn in deze case overduidelijk. Zo duidelijk dat het management van West Edmonton Mall overweegt om de drone te gebruiken voor inspecties van het volledige winkelcentrum, dat een indrukwekkende 490.000 m2 bestrijkt.

“Ik denk dat het gebruik van de Elios niet alleen voordelig zal zijn voor onze twee parken, maar ook voor het hele winkelcentrum. We hebben veel andere, hoge en moeilijk bereikbare plekken waar ik graag een beeld van zou krijgen. We hebben een ijsbaan waarvan ik graag het plafond zou willen inspecteren en een groot meer met een piratenschip … om maar een paar plaatsen te noemen. Ik denk dat het inzetten van een drone een voordeel voor al onze activiteiten zal zijn, vooral wanneer we snel antwoorden nodig hebben.”

– Bradley Pyke, West Edmonton Mall Supervisor


Door in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.