Verzending binnen 24 uur Veilig betalen Gratis verzending vanaf 150€

industrie technologie logistiek

welke vliegmodus gebruik ik waarvoor?

De afstandsbediening van een DJI drone is uitgerust met een knop waarmee je de vliegmodus bepaalt. Voor jonge piloten is dit uiteraard een nieuw gegeven maar zelfs bij ervaren piloten merken we dat dit nog niet altijd goed gekend is.


P-mode

Deze modus is de modus met positiebepaling (GPS). Hier zal de drone zijn GPS-positiebepaling gebruiken om ervoor te zorgen dat de drone zo nauwkeurig mogelijk beweegt. Een goede satellietontvangst is hierbij noodzakelijk. Heb je dit niet? Schakel dan over naar A-mode.


S-mode

In de sportmodus is de aanvalshoek van de drone groter, met een hogere vliegsnelheid dan in P-mode tot gevolg. Gebruik deze modus pas als je de drone goed kan controleren. Het detectiesysteem voor obstakels wordt ook uitgeschakeld waardoor het risico op een botsing groter is. Je drone zal ook een veel grotere remafstand hebben.


T-mode

Tripod mode of slow-mode (tip voor nieuwe EU-wetgeving) reduceert de beweegsnelheid en draaibewegingen van je drone aanzienlijk. Hier zijn de zijwaartse sensoren ook actief (als je drone hiermee uitgerust is). Bij de Enterprise-modellen van DJI kan je de T-modus ook omzetten naar A-modus.


A-mode

In de attitude modus bestuur je de drone zonder een exacte positiebepaling van de GPS. Resultaat? Meer vloeiende vliegbewegingen, maar ook een grotere uitdaging wanneer je een drone net leert besturen.


HEB JE NOG VRAGEN OF WIL JE ADVIES? CONTACTEER ONS!

Foto door osama naser via PexelsDoor in te schrijven gaat u akkoord met onze privacy policy.